Hitne intervencije

  Hitne intervencije - Otpušavanje kanalizacije

  Hitne intervencije su sastavni deo našeg posla. Za sve hitne intervencije dostupni smo 24h dnevno, tokom cele godine i praznika. Hitne intervencije su specifične po tome da je veoma važno za kratko vreme doći na adresu klijenta i rešiti svaki problem. Uslugu hitne intervencije pružamo fizičkim i pravnim licima sa teritorije Beograda, sedam dana u nedelji.

  Hitne intervencijeU hitne intervencije spadaju:

  1. Zagušenje kanalizacije koja obuhvata zagušenje wc šolje, zagušenje sudopere, zagušenje fekalne ili kuhinjske vertikale, zagušenje odvoda, zagušenje odvoda u samom šahtu…
  2. Pucanje kanalizacionih cevi, širenje otpadnih voda, neprijatnih mirisa…
  3. Kvar na ventilu, curenje iz ventila kao i pucanje ventila
  4. Pucanje vodovodnih cevi, vlažan zid,
  5. Pucanje creva za bojler ili vodokotlić
  6. Pad bojlera sa zida
  7. Pregrevanje bojlera
  8. Curenje vode
  9. Izlivanje vode…

  Otpušavanje kanalizacije

  Kada dođe do zagušenja kanalizacije, remeti se svako normalno funkcionisanje u prostoru. Najčešće vrste zagušenja su vezana za wc šolju, sudoperu, slivnike i odvode. U zavisnosti od mesta i težine zagušenje primenjujemo različite metode od kojih izdvajamo:

  Električne sajle i mašine na elektro pogon su namenjene užem profilu cevi koje se mogu naći u kupatilu ili kuhinji. Otpušavanje kanalizacije pod pritiskom je namenjeno težim zagušenjima u kanalizacionim cevima većih profila. Kompletno smo opremljeni za odgušenje kanalizacije bez obzira na težinu i lokaciju. Posedujemo moderne mašine, vozila i cisterne koji rešavaju svaku blokadu u cevi. Za otpušavanje kanalizacije hitne intervencije možete nas pozvati u bilo koje doba dana ili noći. Brzo dolazimo na vašu adresu bez obzira na vašu lokaciju i vreme poziva.

  Pucanje kanalizacionih cevi

  Pucanje kanalizacionih cevi i izlivanje fekalnih voda i ostale prljavštine može prouzrokovati ozbiljne probleme. Pored širenja neprijatnog mirisa i nehigijene, pucanje kanalizacionih cevi sprečava sav dalje odvodni saobraćaj. Ukoliko do pucanja kanalizacione cevi dođe u okviru spoljne kanalizacije, to svakako delimično olakšava posao.

  Zamena ventila za vodu

  Iako smo specijalizovani za otpušavanje kanalizacije, dostupni smo i za sve vodoinstalaterske usluge. Kvarovi na ventilu su veoma česti kako zbog dotrajalosti tako i zbog lošeg kvaliteta. Ventili su veoma bitni jer imaju sigurnosnu funkciju, odnosno sprečavaju vodu iz vodovodne cevi da se izlije napolje. Svaki ventil trpi veliki pritisak vode. Glavni ventil u kupatilu je veoma bitan i samim tim je važno da uvek bude ispravan. Glavni ventil kontroliše kompletan dotok vode u vašem stanu. Ukoliko se desi problem na jednom ventilu, dok čekate nas, dovoljno je da samo okrenete glavni ventil da biste zatvorili vodu u celom prostoru.

  Pucanje vodovodnih cevi

  Vodovodne cevi kao i kanalizacione su sklone pucanju ili naprsnuću, curenju na spoju… Tokom vremena vodovodne cevi kako zbog dotrajalosti, loše ugradnje ili lošeg kvaliteta počinju da prave probleme. Pucanje vodovodne cevi u kupatilu se manifestuje po mokrom ili vlažnom zidu u kupatilu, nadutim pločicama… Kada se to desi, zatvara se voda u prostoru, skidaju se pločice i malter, i pristupa se zameni naprsle vodovodne cevi.

  Pucanje creva za bojler ili vodokotlić

  Dovod creva za vodu za bojler i vodokotlić je još jedna bitna stavka u samom kupatilu. Ukoliko creva rade kako treba, nema razloga za brigu. Tokom vremena čvrstina creva počinje da slabi. Ukoliko crevo pukne, voda će početi da se izliva iz creva po celom kupatilu. Dok čekate nas, zavrnite glavni ventil u kupatilu da biste zaustaviti dotok vode u samom prostoru.

  Pad bojlera sa zida

  Pad bojlera sa zida nije toliko učestali problem naših klijenata ali se s’vremena na vreme desi. Mi smo ga svakako uvrstili u hitne intervencije jer pad bojlera prouzrokuje mnoge propratne stvari. Padom bojlera se crevo za dovod vode čupa iz zida i voda kreće da se izliva po kupatilu. U zavisnosti do pozicije bojlera padom bojlera se najčešće probuši kada odnosno polomi, a zajedno sa kadom najčešće ode i slivnik. Pored pucanja creva, dolazi i do kidanja povezanih elektro instalacija na bojler.

  Pregrevanje bojlera

  Pregrevanje bojlera je takođe veoma ozbiljan problem koji iziskuje brz dolazak na adresu. Pregrevanje bojlera se ogleda u vidu zujanja ili zvuka sličnom proključale vode. Do pregrevanja bojlera dolazi usled neispravnosti bojlera. Bojler je jedini uređaj bele tehnike koji je potencijalno opasan po život ukoliko se ne održava pravilno. Stoga vam savetujemo da pravilno održavate bojler i da jednom u šest meseci proveravate ispravnost bojlera.

  Curenje vode

  Curenje vode ume da napravi mnogo problema u kupatilu ili kuhinji. Curenje vode se može desiti iz pokvarenog ventila, ek ventila , probušenog creva ili na spojevima dve cevi.

  Izlivanje vode

  Izlivanje vode je još jedan od problema koji iziskuje hitne intervencije i brz dolazak na adresu. Izlivanje vode je često uzrokovano zagušenjem kanalizacije, zagušenjem vertikale ili neke blokade u cevi. Svako zagušenje kanalizacije se manifestuje sporim oticanjem vode, uopšte ne oticanjem ili izlivanjem vode. Izlivanje vode možete lako zaustaviti time što više nećete puštati vodu dok mi ne stignemo. Ukoliko vam se podiže nivo vode u wc šolji a vi niste pustili vodu, zagušenje ili blokada je nastala u fekalnoj vertikali.

  Uslugu hitnih intervencija pružamo sedam dana u nedelji i za vreme praznika sa računom za kvalitet izvršenih usluga. Vodoinstalaterske usluge vršimo kako za fizička tako i za pravna lica.

Call Now Button