Odgušenje kanalizacije

  Odgušenje kanalizacije - Otpušavanje kanalizacije

  Odgušenje kanalizacije u najvećem broju slučajeva vršimo mašinskim putem ili sajlom, a u slučaju težih zagušenja koristimo odgušenje kanalizacije pod velikim pritiskom vode, odgušenje kanalizacije vomom… U slučaju hitne intervencije odgušenje kanalizacije radimo 24h dnevno, tokom cele godine i praznika.

  Zagušenje kanalizacije spada u jedan od najtežih vodoinstalaterskih problema. Zagušenje kanalizacije iziskuje brz dolazak na adresu i brzo odgušenje kanalizacije.

  Odgušenje kanalizacije

  Odgušenje kanalizacije obuhvata:

  Odgušenje kanalizacije vomom

  WOMA je specijalizovano vozilo namenjeno za teška i kompleksna zagušenja kanalizacije. Womu koristimo za odgušenje kanalizacije i kanalizacionih cevi svih profila. Takođe radimo i ispiranje odnosno čišćenje kanalizacije i kanalizacionih cevi i odgušenje kanalizacije pod velikim pritiskom vode. Woma stvara neverovatan pritisak od 250 bari koja uklanja sve blokade u cevima.

  Mašinsko odgušenje kanalizacije

  Mašinsko odgušenje kanalizacije je namenjeno odgušenju kanalizacionih cevi užih profila, najčešće za kanalizacione cevi koje se nalaze u stambenim i poslovnim prostorima poput zgrada i kuća. Kroz sajlu koja prolazi kroz mašinu dolazi do vibracije koja se prenosi do vrha sajle koja se kreće kroz cev. Kada se dođe do blokade, odnosno zagušenja, mašina svojom snagom sve više gura sajlu dok ne prođe kroz blokadu.

  Odgušenje kanalizacije električnom sajlom

  Odgušenje kanalizacije električnom sajlom se vrši za odgušenja manjeg intenziteta. Električna sajla je zgodna za korišćenje, sa opcijom samo-napredovanja kroz cev. Pritiskom na taster sajla automatski počinje da ulazi u cev sve dublje i dublje. Električne sajle su namenjene za cevi prečnika 20-75 mm. Električna sajla ima mogućnost promene nastavka, odnosno spirale. Nakon završetka posla, sajla se vraća automatski na početak.

  Otpušavanje kanalizacije pod visokim pritiskom vode

  Otpušavanje kanalizacije pod visokim pritiskom vode je namenjeno najtežim zagušenjima koja se ne mogu otkloniti sajlom ili mašinskim odgušenjem kanalizacije. WOMA vozilo generiše pritisak vode od 250 bari koja svojom snagom razbija svaku blokadu ili zagušenje na putu. Otpušavanje kanalizacije pod visokim pritiskom uz pomoć woma vozila je namenjeno kanalizacionim cevima i odvodima, dok je otpušavanje kanalizacije električnom sajlom i mašinsko odgušenje kanalizacije namenjeno vodovodnim cevima.

  Otpušavanje wc šolje

  Otpušavanje wc šolje vršimo električnom sajlom i mašinskim putem. Zagušenje wc šolje je čest problem koji muči naše sugrađane. Zagušenje wc šolje u najvećem broju slučajeva dolazi do našeg nemara, propuštanjem materija i stvari koje “ne prijaju” odvodu wc šolje. Zagušenje wc šolje se manifestuje podizanjem nivoa vode ili sporijim oticanjem vode. Zagušenje wc šolje se može naći u samoj wc šolji, gde je potrebno skinuti wc šolju i sa donjeg dela skinuti nagomilane materije, ili pak dublje u cevi, odnosno odvodu, što iziskuje skidanje wc šolje i otpušavanje wc šolje sajlom ili mašinskim putem.

  Otpušavanje sudopere

  Zagušenje sudopere je, uz zagušenje wc šolje, takođe jedan od najčešćih vodoinstalaterskih problema. Otpušavanje sudopere se u zavisnosti od intenziteta i lokacije zagušenja vrši sajlom ili mašinskim putem. Sudopera, kao i wc šolja ne trpi određene materije u svom odvodu. Svakako, bez obzira koliko pazili šta prolazi kroz slivnik, može se desiti da se vremenom nakupi masti i nečistoće na zidovima cevi. Do zagušenja sudopere može doći i u samom sifonu i ukoliko je on problem, skida se i čisti se, a ukoliko je sifon u lošem stanju, vršimo i njegovu zamenu. Zagušenje sudopere se kao i kod wc šolje manifestuje podizanjem nivoa vode ili sporijim oticanjem iste.

  Otpušavanje cevi

  Otpušavanje cevi vršimo mašinskim putem kao i vomom, odnosno otpušavanje cevi pod visokim pritiskom vode. U zavisnosti od problema, odnosno blokade, primenjuje se jedan od ova dva načina. Otpušavanje cevi pod pritiskom vode je veoma delotvorno za teža zagušenja, pogotovo ukoliko nešto upadne u cev poput plastike ili drugih materija. WOMA vozilo generiše visok pritisak vode, od 250 bari, što otklanja sve ispred sebe. Otpušavanje cevi se takođe može rešiti i mašinskim odgušenjem kanalizacije, a ukoliko se ne može odrediti tačno mesto zagušenja ili blokade, primenjuje se snimanje cevi kamerom.

  Otpušavanje kade

  Otpušavanje kade se najčešće vrši električnom sajlom, a po potrebi tu je i mašinsko odgušenje kanalizacije. Kada se u najvećem broju slučaja zaguši u odvodnom delu između kade i glavnog slivnika, odvoda. Tu su i zagušenja koja se dese dublje u odvodnoj cevi koja zahteva mašinsko odgušenje kanalizacije. Do zagušenja kade dolazi najčešće zbog gomilanja prljavštine kombinovane sa kosom koja otpadne tokom kupanja. Zagušenje kade se manifestuje sporijim oticanjem vode ili neoticanjem.

  Otpušavanje odvoda

  Odvod se u najvećem broju slučajeva zaguši usled propuštanja materija koje se ne slažu najbolje sa odvodima. Odvod vode je veoma bitan jer se u njemu sabiraju sve odvodne vode od npr. sudopere i kade ili tuš kabine. Ukoliko se zapuši odvod, voda će krenuti da se vraća uvis i počeće da se izliva u kupatilu. Otpušavanje odvoda se zbog težine uglavnom vrši mašinskim putem.

  Odgušenje slivnika

  Odgušenje slivnika vršimo mašinskim putem kao i sajlom. Odgušenje slivnika sajlom se vrši u slučaju da je zagušenje nastalo u samom slivniku tj. delu od slivnika do glavnog odvoda. Zagušenje slivnika se kao i u svim ostalim slučajevima manifestuje neoticanjem vode ili sporijim oticanjem.

  Otpušavanje lavaboa

  Do zagušenja lavaboa u najvećem broju slučajeva dolazi naslagom materija i prljavština. Zagušenje lavaboa se manifestuje sporim oticanjem vode ili pak ne oticanjem vode. Zagušenje lavaboa može nastati u odvodnom crevu ili pak dublje u cevi što zahteva upotrebu mašinskog otpušavanja lavaboa. U slučaju da problem nastane u samom crevu, vrši se njegovo čišćenje a po potrebi i njegova zamena.

  Otpušavanje tuš kabine

  Tuš kabina, kao i kada je podložna zagušenjima. Uzroci zagušenju su slični a najčešći su opala kosa prilikom kupanja kao i ostale materije. Manifestacija zagušene tuš kabine se ogleda u sporom oticanju vode kao i u zadržavanju vode. Zagušenje tuš kabine može nastati između slivnika i glavnog odvoda ili dublje u cevi. Za otpušavanje tuš kabine uglavnom koristimo električnu sajlu kao i mašinsko odgušenje kanalizacije.

  Snimanje cevi

  Snimanje cevi kamerom je metoda koju praktikujemo kada je nemoguće naći mesto blokade ili zagušenja. Snimanje cevi se vrši modernom kamerom koja je povezana sa monitorom preko koga se može videti kompletno stanje kanalizacionih cevi, pa i sama blokada ili zagušenje. Shodno težini zagušenja, koristimo mašinsko odgušenje kanalizacije kao i otpušavanje kanalizacije pod pritiskom specijalnim woma vozilima najnovije generacije.

  Par saveta

  Da biste sprečili ili umanjili zagušenje, odnosno mogućnost zagušenja u svom prostoru, predlažemo vam da na sve slivnike postavite plastične mrežice koje će sprečiti prolazak sitnih materija dalje kroz cev. Ne bacajte u wc šolju ništa drugo osim što je predviđeno za nju, odnosno toalet papir. Nikako ne bacajte vlažne maramice, ostatke hrane, pelene… Posle svakog kupanja ispraznite tj. očistite plastičnu mrežicu u kadi ili tuš kabini. Sudopera se u najvećem broju slučajeva zaguši zbog otpadaka hrane na tanjirima. Budite sigurni da pre pranja suđa temeljno očistite ostatke hrane i stavite ih u kesu.

  Uslugu odgušenja kanalizacije pružamo sedam dana u nedelji i za vreme praznika sa računom za kvalitet izvršenih usluga. Vodoinstalaterske usluge vršimo kako za fizička tako i za pravna lica.

Call Now Button